Station Bleizo 2018

Station Bleizo gelegen over A12

Station Bleizo gelegen over A12

 

 

 

 

 

 

 

 

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is er een besluit genomen over het NS-station Bleizo. Het langdurig aarzelen door de NS is nu doorbroken door staatssecretaris Mansveld. Hierdoor wordt Bleizo een echt OV-knooppunt, met trein-, Randstadrail- en busaansluitingen. Om een goede inpassing van de extra stop van de sprinter mogelijk te maken zal hoogstwaarschijnlijk de intercity stoppen op station Zoetermeer. Het laatste lijkt een mooi nevenresultaat; het was immers onbegrijpelijk dat er in een grote plaats als Zoetermeer geen enkele intercity stopte. Voor Lansingerland scheelt het in eerste instantie €3,5 miljoen omdat we in een ander, financieel gunstiger scenario terecht komen. De verwachting is dat het in Lansingerland gelegen nieuwe station activiteiten zal aantrekken die financieel voordeel voor onze gemeente zullen opleveren.

2 Comments

  1. Linda Bereczki

    Goede zaak voor Lansingerland én Zoetermeer dat de kogel v.w.b. het aanleggen van OV-knooppunt Bleizo eindelijk door de kerk is. Zou het niet veel beter te zijn dit knooppunt ook maar direct te benoemen tot stopplaats voor Intercitytreinen? In plaats van Zoetermeer Centrum? Dat in mijn ogen alles mist om ooit een echt en volwaardig treinstation te worden.

  2. Marja Hermus

    Geachte leden,

    Dan hoop ik echt dat er door Bleiswijk een spitsbus gaat rijden tussen 7 uur t/m 9 uur s’morgens en 16.00 uur en 19.00 uur sávonds Richting dit station anders heeft het voor de meeste werkende mensen geen enkele voordeel. Dus blijven de meeste mensen gewoon in hun auto rijden!!
    Met vriendelijke groet Marja Hermus

Spring naar toolbar